Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD, întrebare de 1000 de puncte: Cine este Machiavelli în politica românească?

papusi

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, se întreabă, într-o perioadă politică extrem de agitată ”Cine este Machiavelli în politica românească?”. Întrebarea vine în contextul în care apele s-au tulburat serios în coaliția de guvernare, după amânarea rotativei guvernamentale.

”Cine este Machiavelli în politica românească

Târgul de carte. O ocazie potrivită pentru a te pierde prin mulțimea de cărți și prin mulțimea de bibliofili, pentru a-ți împrospăta rafturile bibliotecii sau pentru a socializa.

Cărți cu sutele. Ai ce citi, din toate domeniile. Oameni, tot cu sutele. Ai ce discuta, din toate domeniile. Inclusiv politică. Sau mai ales.

Eu am lăsat politica la o parte, chiar dacă e mai greu să fac o delimitare clară între om și senator, și m-am pierdut printre oameni și printre rafturile pline cu motive de evadare din realitate.

Am regăsit acolo, printre altele, cele două volume lansate de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de fostul preşedinte al țării, Emil Constantinescu, „Lumea post-pandemie între război şi pace” – Volumul I (Dezbateri) şi Volumul II (Eseuri) – o colecție de gânduri, idei și eseuri începută în pandemie și terminată în timpul conflictului din Ucraina.

O sinceră și mare plăcere mi-a adus reîntâlnirea, printre rafturi, cu celebrul și apreciatul profesor Dumitru Constantin Dulcan, ale cărui gânduri și sfaturi le savurez cu bucurie pentru că îmi hrănesc efectiv spiritul și mintea.

Apoi, privirea mi-a căzut pe volumul „Principele”, al lui Niccolo Machiavelli și, răsfoind-o și regăsind teoria sa potrivit căreia în politică se pot folosi absolut orice mijloace ce pot duce la atingerea scopului propus - vicleșug, minciună, lipsă de scrupule, manevre diabolice, trădare, corupere etc. - mi-a venit în minte o întrebare la care vă invit să reflectați și, dacă doriți, să și răspundeți:

„Cine este Machiavelli în politica românească?”, scrie Robert Cazanciuc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.