Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Senator PSD: 'Cazul Șova a devenit o obsesie. Ne facem de râs'

sova

Cazul Dan Șova a devenit "o obsesie pentru toata lumea" si trebuie închis cât mai repede, altfel Senatul se face de râs, a declarat unul din chestorii Senatului, Nicolae Moga (PSD), in sedinta conducerii Senatului din 27 mai 2015.

Dupa ce judecatorii CCR au declarat neconstitutional votul privind cererea de retinere si arestare a lui Dan Sova, Senatul trebuie sa decida calea de urmat: fie se reia votul in plen, fie se publica o noua Hotarare care sa ateste ca cererea procurorilor a fost aprobata si Dan Sova poate fi arestat. In acest moment calea de urmat nu a fost stabilita, senatorii asteptand un Proiect de Hotarare de la Comisia Juridica.

Subiectul a fost discutat in cea mai recenta sedinta a conducerii Senatului, prilej cu care unul dintre reprezentantii PSD, chestorul Nicolae Moga, a cerut închiderea cat mai rapida a subiectului.

"Domnule preşedinte, cazul Şova a devenit o obsesie pentru toată lumea şi pentru presă şi pentru opinia publică. Dacă tot ne lăudăm că suntem Cameră superioară şi vrem să fim respectaţi, noi suntem un birou politic, care conducem această Cameră (...) Acest Birou permanent, eu doresc foarte… şi direct, doresc să fie un birou serios. Haideţi să închidem subiectul. Îi rog pe colegii din opoziţie să gândească bine lucrurile astea şi să închidem subiectul Şova pentru că ne facem de râs. Şi cer, cu toată convingerea, ca ceea ce hotărâm aici şi hotărâm de comun acord sau cu majoritate… pentru că eu l-am ascultat… am ascultat declaraţia preşedintelui Comisiei juridice, în care spune că PSD-ul are majoritatea şi că s-a hotărât prost. Dar am rugămintea ca, aici, când discutăm şi majoritatea hotărăşte, să ieşim cu un singur punct de vedere. Aşa este în politică, aşa e în democraţie, majoritatea hotărăşte. (Discuţii în sală.) Nu, sigur, declaraţiile politice le puteţi face la partid, dacă vreţi. Eu vă cer seriozitate. Dacă cumva greşesc, atunci îmi retrag solicitarea de seriozitate. Haideţi s-o închidem o dată. Săptămâna viitoare să ajungem s-o închidem", a declarat chestorul PSD Nicolae Moga, potrivit stenogramei sedintei Biroului Permanent al Senatului din 27 mai.

Subiectul a generat din nou puncte de vedere diferite intre membrii conducerii Senatului, in special intre Putere si Opozitie.

În urma unor discuții contradictorii, Tariceanu le cere membrilor conducerii Senatului: "Calmaţi-vă spiritele". "Nu ne mai certati", le cere un membru PNL in conducerea Senatului colegilor de la Putere.

Concluzia a fost exprimata de Calin Popescu Tariceanu:

"Bun. Acum, stimaţi colegi, haideţi, ca să încheiem discuţia. În primul rând, o să rog colegii de la PNL să remarce că, cu toţii am arătat disponibilitatea să discutăm acest subiect, tocmai ca să nu se creeze posibilitatea unor speculaţii inutile, deplasate, că cineva încearcă să tărăgăneze subiectul. Punctul 2 – Comisia juridică aşa cum a fost sesizată ne-a dat un răspuns. Din păcate, nu a putut să formuleze un punct de vedere cu majoritatea voturilor şi nu putem să constatăm decât că în cadrul Comisiei juridice au fost două puncte de vedere, unul a fost respins şi altul nu a întrunit majoritatea. În atari condiţii, eu vă propun să solicităm Comisiei juridice să întocmească un proiect de hotărâre – atenţie! – pe care trebuie să-l adopte cu majoritatea voturilor, dar bineînţeles că, în final, plenul este suveran în această chestiune. Da?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.