Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD: Susțin protestele sindicaliștilor din fața Guvernului. Guvernanţi! Ajunge cu lupta între voi

facebook.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu Mihai a scris pe pagina sa de Facebook că susțin protestul organizat de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian din faţa sediului Guvernului.

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii sindicale din diferite domenii, afiliate la CNS Meridian, solicită:

• reglementarea unei grile de salarizare unitare pentru angajaţii din administraţia publică locală;

• critică îngheţarea salariilor în anul 2021, Legea "scelerată" şi retrogradă a Dialogului Social, reducerea vârstei de pensionare a poliţiştilor locali.

• încetarea discriminării salariale grave a personalului de suport tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar, inclusiv a biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor şi tratarea echitabilă a întregului personal angajat în sistemul sanitar, medical şi nemedical, aplicarea în prezent “ad litteram” a Legii 232/2016 privind industria naţională de apărare, actualizarea acesteia de urgenţă şi adoptarea unei Strategii naţionale pentru relansarea industriei naţionale de apărare pentru protejarea intereselor naţionale de apărare ale României

• accelerarea aplicării măsurilor guvernamentale necesare pentru a avea o tranziţie justă în Bazinele Carbonifere Valea Jiului şi Oltenia;

• garantarea drepturilor omului în contextul pandemiei şi evitarea segregării românilor pe criterii sanitare.

Organizațiile sindicale susțtin faptul că "Investiţiile în serviciile publice de interes general sunt minime, iar în anumite domenii, politicile guvernamentale sunt total lipsite de viziune strategică: transporturile feroviare, transporturile aeriene, industria de apărare, agricultura, silvicultura, gospodărirea apelor, etc"

"Guvernanţi! Ajunge cu lupta între voi! Avem nevoie de rezolvarea concretă a revendicărilor noastre si nu de bătaia între voi! Ajunge cu tergiversarea,ajunge cu talk-show-urile la tv şi pe facebook! Vrem rezolvarea problemelor noastre! Nu la Tv ci în realitate! Liniştiţi-vă şi treceţi la treabă! Rezolvaţi problemele ţării, ceea ce salariaţii din România şi noi cei din sănătate vă cerem de atâta timp! Cuţitul ne-a ajuns la os, preţurile cresc, salariile le-aţi îngheţat, iar vouă vă arde de bătălii şi crize politice! Ajunge cu iresponsabilitatea voastră! Ajunge cu discriminarea din sănătate! Liniştiţi-vă sau nu veţi mai avea linişte cu noi! Greva generală bate la uşă!!!!", susţin reprezentanţii Uniunii TESA din Sănătate”, a precizat senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.