Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator USR, către Marcel Vela: 'Nu aţi reuşit să fiţi la înălţimea aşteptărilor românilor din diaspora'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Vela gest

Senatorul USR Radu-Mihai Mihail a criticat, marţi, în cadrul dezbaterii moţiunii simple împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, modul în care a fost gestionată situaţia românilor din diaspora în perioada de criză pandemică, reproşându-i că nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor acestora.

"Moţiunile PSD, ca cea de astăzi, nu pot fi luate în serios după ce am văzut performanţa jalnică a miniştrilor PSD. Carmen Dan este etalonul de ministru de Interne care efectiv a luptat împotriva cetăţenilor şi mai precis împotriva cetăţenilor din diaspora. Asta nu înseamnă că oricine vine după Carmen Dan are un cec în alb şi în niciun caz un cec în alb de la diaspora. În aceste condiţii de criză, compatrioţii din afara graniţelor se aşteptau la un tratament decent, la susţinere şi protecţie (...). Lucrurile nu au stat aşa. Cetăţeni români, înghesuiţi sau stând multe ore la graniţă din cauza proastei organizări - acesta a fost spectacolul oferit de autorităţi", a precizat Mihail, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

El a adăugat că soluţiile la aceste probleme - prevenţie, informare şi bună organizare - au fost promovate de USR şi au fost adresate Guvernului.

"Toate acestea în condiţiile în care soluţiile există, USR le-a promovat în mod repetat inclusiv în interpelările pe care le-am adresat acestui Guvern. Prevenţie, informare, bună organizare, lucruri simple pe care nu le-am văzut mai deloc. Mesajul pe care USR îl transmite ţinând cont de experienţa oamenilor din diaspora, domnule ministru, este că nu aţi reuşit să fiţi la înălţimea aşteptărilor lor", a arătat acesta.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

La rândul său, senatorul USR Florina Presadă a afirmat că grupul său parlamentar se va abţine la vot, în condiţiile în care "asistăm astăzi la un spectacol de teatru prost, regizat de PSD şi jucat de nişte actori mediocri de la PNL".

"Ar fi fost bine dacă, aşa cum spune PSD, bărcii i-ar fi lipsit o velă. Dar, din păcate, barca nu a avut un comandant, iar echipajul, dacă a existat, ne-a fost ascuns nouă, cetăţenilor. Domnul ministru Vela a ascuns incapacitatea gestionării unei situaţii de criză în spatele unui personal colectiv: Grupul de Comunicare Strategică (...). O armată de oameni care au luat decizii atât de proaste", a spus Presadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.