Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii au votat: Ce se întâmplă cu legea grațierii în următoarea săptămână / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Plenul Senatului a decis, luni, cu 61 de voturi "pentru", 41 "împotrivă" şi şapte abţineri, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, pentru o săptămână.

Propunerea a fost făcută de liderul grupului ALDE din Senat, Ionuţ Sibinescu, şi susţinută de liderul grupului PSD, Şerban Nicolae.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

"Percepţia că s-ar merge pe repede înainte sau că s-ar evita discuţiile publice sau dezbaterile în Parlament este una greşită. Noi susţinem propunerea făcută de domnul senator Ionuţ Sibinescu, în numele grupului ALDE, de retrimitere la comisie. Aş vrea să nu fie moment de dezbatere şi această chestiune, pentru că o să fie timp pentru dezbatere în plen atunci când legea va ajunge, sub o formă sau alta, cu raport în dezbaterea plenului şi să depăşim acest moment urmând să facem o discuţie parlamentară raţională fără perturbări şi fără 'chichirăi'", a spus Nicolae.

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a susţinut că retrimiterea la comisie a proiectului de lege este dorită de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru că, în forma înaintată de Guvern, sunt graţiate infracţiunile electorale şi condamnările cu suspendare.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

"Deci, dacă acesta este motivul, haideţi să nu mai facem tot jocul ăsta ieftin pentru domnia sa! Să încercăm să agreem cu toţii că este un proiect prost. Nu criticabil, prost, că n-are nicio legătură cu obiectivul propus, că avem o lege cu măsuri alternative la executarea pedepsei cu condamnare, că avem alte proiecte de legi care pot fi discutate în procedură de urgenţă şi pe care să le discutăm", a spus Gorghiu.

La rândul său, liderul grupului USR din Senat, George Dircă, a spus că nu este de acord cu retrimiterea proiectului la Comisia juridică.

Citește și: STUDIU Copiii ai căror părinți fumează riscă să facă LEUCEMIE

"Practic, dacă noi retrimitem iarăşi această lege la comisie, există riscul ca ea să nu mai ajungă pe ordinea de zi a Senatului, să fie adoptată tacit în forma trimisă de iniţiator şi toată muncă noastră din cadrul comisiei să nu mai aibă niciun fel de rezultat", a explicat Dircă.

Senatorul PMP, Traian Băsescu, a declarat, în plen, că proiectul legii graţierii nu trebuie să fie trimis la comisie, ci retras de Guvern pentru că nu îşi atinge obiectivele pentru care a fost propus.

Citește și: Paul McCartney face un anunț de SENZAȚIE: E o PREMIERĂ după 4 ani / VIDEO

Înaintea şedinţei plenului, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că recomandarea coaliţiei PSD-ALDE este ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern.

"Am făcut propunerea pentru adăugarea pe ordinea de zi (a plenului - n.r.) a proiectului legii graţierii, având în vedere că, la Comisia juridică, s-a întocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coaliţiei PSD-ALDE, este că vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susţinem şi dorim ca, din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulenţele care au avut loc săptămâna trecută", afirma Tăriceanu, la finalul şedinţei de luni a Biroului permanent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.