Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu a fost primit de James O. Langfelder, primarul din Springfield, capitala statului Illinois/ Alte întâlniri importante

facebook.com
James O. Langfelder alfred Laurentiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu se află în aceste zile în SUA și are o serie de întâlniri importante cu oficialități la nivel de stat si național:

”Am avut onoarea să mă întâlnesc cu James O. Langfelder, primarul din Springfield, capitala statului Illinois, cu Emanuel Christopher Welch, Speaker în cadrul Camerei Reprezentanților din Illinois, dar și cu mulți alți Senatori și reprezentanti ai Parlamentului.

Discuțiile pe care le-am purtat s-au axat pe situația crizei generate de trupele lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei.

Oficialii din Illinois au acuzat aceste agresiuni începute de ruși în data de 24 februarie, agresiuni care au declanșat o criză umanitară, o criză a refugiaților ucraineni, o criză energetică, dar și o criză economică.

Am discutat despre faptul că au trecut 267 de zile de la începutul acestui război care continuă să ducă la pierderi de vieți omenești, la instabilitate economică și la teroare.

Statele Unite ale Americii condamnă aceste agresiuni venite din partea rușilor și asigură un suport constant și activ Ucrainei.

Concluzia discuțiilor purtate cu James Langfelder și Christopher Welch este una singură: NATO a fost, este și va fi de partea Ucrainei, de partea Statelor Membre și de partea Europei de est, iar România are parte de susținere totală, prin întărirea Flancului Estic.

Dialogul pe care l-am purtat cu oficialii din Illinois subliniază relația pe care legislativul statului american o are cu legislativul României, conform Parteneriatului Strategic.

În același timp, dialogul avut cu oficialii americani demonstrează existența unei colaborări la nivel administrativ-local: Primăria Capitalei statului din America va menține o colaborare cu primăriile din București-Ilfov, prin implementarea de proiecte comune, menite să sprijine domenii ca Educația, Sănătatea sau Energia Verde.

Acest schimb de experiență va continua și la nivel parlamentar: la începutul anului 2023, Christopher Welch va efectua o vizită la București. Vizita unui oficial care face parte din familia social-democrată reprezintă o nouă dovadă a puterii democrate, a colaborării româno-americane și a siguranței oferite de NATO.”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.