Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai anunță că șomerii apți de muncă vor fi înscriși cu forța la AJOFM

alfred laurentiu mihai

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai anunță că șomerii apți de muncă vor fi înscriși cu forța la AJOFM. Este vorba strict de românii sănătoși, care însă refuză să lucreze și preferă să primească ajutoare de la stat.

"Facem un nou apel la corectitudine, la echilibru și la etică: persoanele care pot, dar nu vor să muncească nu trebuie să beneficieze de privilegii financiare din partea statului. Ministerul Muncii din România a încurajat, încurajează și va încuraja mereu munca și ocuparea forţei de muncă. Prin urmare, cei care sunt apți să lucreze şi nu vor să facă acest lucru nu vor beneficia de venitul minim de incluziune.

Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă vine în sprijinul cetățeanului cu programe și locuri de muncă, iar procedurile au fost deja adoptate, prin aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune, inclusiv cu prevederea privind persoanele apte de muncă.

Potrivit declarațiilor oferite de ministrul Muncii, persoanele apte să lucreze, atât din punct de vedere legal, cât și din cel al sănătăţii, vor fi înscrise automat la AJOFM-uri. Aici, vor fi consiliate și calificate, în vederea ocupării unui loc de muncă.

În situația în care persoanele în cauză refuză această procedură, nu vor mai beneficia de venitul minim de incluziune. Reamintim că sprijinul social nu este un venit lunar, ci un ajutor, iar acest ajutor trebuie să fie destinat familiilor cu adevărat nevoiașe, persoanelor cu probleme de sănătate și părinților care traversează impedimente financiare în creșterea și educația copiilor. Lupta împotriva sărăciei nu se realizează prin finanțarea celor care refuză munca, ci prin încurajarea celor cinstiți, celor care își asumă responsabilitatea și celor pregățiți să câștige și să trăiască pe măsura propriilor merite", scrie senatorul PSD pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.