Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai: Soluția PSD ar duce la scăderea cu aproape 20% a prețului pe litru de combustibil

Radu Pop
Facebook
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai afirmă că măsura propusă de social-democrat - reducerea accizelor la carburanți - ar duce la scăderea cu aproape 20% a prețului la pompă. De asemenea, potrivit calculelor PSD, măsurile propuse ar duce la scăderea masivă a inflației, mai afirmă senatorul.

„O altă soluție propusă de PSD pentru stoparea scumpirilor și reducerea inflației este reducerea accizelor la combustibili. Soluția propune înjumătățirea accizelor, care ar duce la scăderea cu aproape 20% a prețului pe litru de combustibil, ceea ce ar conta mult în condițiile în care acum motorina sau benzina au ajuns la 7 lei/litru.

- O astfel de măsură ar putea fi luată pe termen limitat (6 luni), și s-ar aplica doar benzinei și motorinei standard, în limitele de suportabilitate ale bugetului; prin renunțarea la jumătate din valoarea accizelor la combustibili, statul ar renunța la încasarea unor venituri.

- Calculele specialiștilor PSD arată că acest tip de plafonare a prețurilor la combustibil, împreună cu plafonarea RCA-urilor, ar putea coborî inflația la un nivel cu o singură cifră.

- Ponderea combustibililor în total coș de consum (conform statisticilor INS) este de 8%. La cei cu venituri mici si medii este de 12%!”, scrie senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.