Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: `Pandemia de COVID-19 va continua să domine agenda comună europeană`

Angel Tilvar

La 1 ianuarie 2021, Portugalia a preluat mandatul Președinției rotative a Consiliului UE.

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul Romaniei, a participat la Reuniunea COSAC din 11 ianuarie 2021, organizată în sistem de videoconferință.

”Este nevoie să consolidăm ce am dobândit în lupta cu pandemia, să evităm greșelile trecute și să facem față, într-o manieră efectivă, provocărilor prezente”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

În intervenția sa, senatorul Angel Tîlvăr a remarcat, în mod pozitiv, ”asimilarea coeziunii, care a fost parte a motto-ului Președinției României la Consiliul UE, ca valoare comună europeană, definitorie pentru procesul de consolidare a modelului social european, promovat de Președinția portugheză. Consider că este necesar un efort de creștere a încrederii cetățenilor în modelul social european, prin promovarea unei uniuni bazate pe valorile comune: solidaritatea, convergența și coeziunea”.

Totodată, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României a subliniat că la Summit-ul din luna mai din Porto, implementarea măsurilor Pilonului European al Drepturilor Sociale trebuie evaluată, cu atât mai mult cu cât, punerea lor în aplicare a fost promovată de către Președinția română a Consiliului UE.

”Mă bucur să aduc în discuție faptul că România a avut o contribuție semnificativă în domeniul social, prin adoptarea Directivei privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată, a Directivei privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă, precum și a Regulamentului privind înființarea Autorității Europene pentru Muncă”, a mai spus senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.