Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Ciprian Pandea, anunț de Ziua Armatei: Comisiile pentru apărare din Parlament au aprobat cea mai mare achiziție de avioane din istoria Armatei

Radu Pop
Ciprian Pandea

„Salut votul unanim al colegilor mei din comisiile pentru apărare din Senat și Camera Deputaților prin care s-a aprobat inițierea de către Ministerul Apărării Naționale a procedurii de atribuire a acordurilor prealabile pentru achiziţia a 32 avioane F-35 din Statele Unite ale Americii. Este cea mai scumpă achiziţie din istoria Armatei, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, dar este una extrem de necesară pentru îndeplinirea programului de înzestrare a Forțelor Aeriene Române, mai ales în contextul politico-militar actual”, spune chestorul Senatului, Ciprian Pandea, membru în Comisia pentru apărare.

Prima etapă a programului de înzestrare „Avion multirol de generația a V-a, F-35” va include achiziționarea a 32 de avioane F-35, inclusiv motoare, suport logistic inițial, servicii de instruire, simulatoare de zbor și muniții aer-aer și aer-sol.

Decizia de cumpărare a avioanelor americane de ultimă generație a fost luată în ședința din aprilie a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Programul aprobat de CSAT prevede două achiziții de avioane F-35. În prima fază vor fi cumpărate două escadrile (32 de aeronave), iar în faza a doua – o escadrilă (16 avioane).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.