Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Consiliului Federației: 'Este timpul ca Washingtonul să nu mai facă pe fata inocentă jignită'

vestidinrusia.ro
Aleksei Pușkov

Președintele Comisiei Consiliului Federației pentru politică informațională și cooperare cu mass-media, Aleksei Pușkov, a comentat declarația secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, făcută după lansarea rachetei rusești ”Țirkon”. Reprezentantul Ministerului Apărării al SUA a calificat respectivele teste drept ”destabilizatoare” și a propus ca Vladimir Putin să fie întrebat ”de ce a ales această cale”, relatează Rossiiskaia gazeta.

Potrivit lui Pușkov, SUA știu foarte bine de ce, în Rusia, au apărut cele mai noi sisteme de arme și, prin urmare, ”este timpul ca Washingtonul să nu mai facă pe fata inocentă jignită”.

Pe pagina sa de pe rețeaua ”Telegram”, senatorul rus a amintit de apropierea deliberată a Alianței Nord-Atlantice de granițele Federației Ruse, despre cursul de explorare militară a teritoriilor Ucrainei, despre deplasarea de trupe americane în țările vecine Rusiei, de amplasarea, tot acolo, a sistemului american de apărare anti-rachetă. A amintit Pușkov și despre retragerea SUA din Tratatul cu privire la lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, și despre introducerea a 75 de sancțiuni diferite.

”Oare Kirby este la curent cu toate acestea? Atunci, să-și adreseze întrebarea chiar Statelor Unite în persoană”, a concluzionat Pușkov.

La începutul săptămânii trecute, menționează RG, fregata ”Amiralul Gorșkov” a lansat cu succes, din Marea Albă, o rachetă hipersonică ”Țirkon”/ ”Zircon” asupra unei ținte terestre situată pe coasta Mării Barents. Viteza de zbor a fost de 7 Mach, iar distanța de tragere a fost de peste 350 de kilometri. Potrivit datelor controlului obiectiv, ”Țirkon” a doborât ținta dintr-o lovitură directă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.