Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Konstantin Kosaciov crede că Rusia nu va accepta includerea de noi țări în 'Formatul Normandia'

vestidinrusia.ro
Konstantin Kosaciov

Includerea Statelor Unite, a Canadei și a Marii Britanii în ”Formatul Normandia” nu ar face decât să încetinească punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk, a declarat vice-speakerul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, comentând inițiativa formulată, în acest sens, de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Este ceva, cu siguranță, absolut greșit; ceva care, cu siguranță, nu va fi acceptat de țara noastră”, a spus el pentru postul de televiziune ”Vmeste-RF”.

Kosaciov este convins că extinderea formatului ”va încetini în mod suplimentar procesul de la Minsk”. În plus, în sud-estul Ucrainei sunt așteptați nu jucători occidentali, ci ”numai politicieni ucraineni, doar președintele Zelenski, deputați din Rada Supremă, pentru a începe cu ei un dialog direct – cum să trăiești sau, poate, să nu trăiești într-un stat numit Ucraina”, a adăugat senatorul.

Mai mult, Statele Unite, Marea Britanie și Canada sunt interesate, în opinia lui, nu de punerea în practică a Acordurilor de la Minsk, ci de menținerea dezbinării dintre Ucraina și Rusia, ”ca, pe această dezbinare, să rezolve propriile obiective în privința Rusiei și într-un context mai global”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.