Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Niculescu Țâgârlaș: noul statut al grefierilor va duce la consolidarea sistemului de justiție

Senatul Romaniei
Cristian Niculescu Țâgârlaș

Proiectul de lege privind statutul grefierilor și al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat  de Plenul Senatului, for decizional.  Documentul prevede, între altele, asimilarea funcţiei de grefier într-un raport de egalitate cu celelalte componente ale actului de justiţie.

“Am ajuns la un moment extrem de important, în care grefierul este reconsiderat ca şi poziție în palierul justiţiei, la egalitate cu restul elementelor care constituie arcul justiţiei. Nu poţi să consideri un grefier inferior unui magistrat, trebuie să-i consideri egali,  ca făcând parte din actul de justiţie”, a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Proiectul reglementează reorganizarea personalului care funcționează în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, propune o nouă clasificare a categoriilor profesionale și clarifică modului de recrutare și gestionare a carierei categoriei profesionale a grefierilor.

“Proiectul adoptat  este rezultatul bunei colaborări cu Ministerul Justiției, prin intermediul doamnei ministru Alina Gorghiu. Odată implementat acest proiect, vom putea  vorbi de consolidarea unui sistem de justiție eficient, de asigurarea unei resurse umane bine pregătite, precum și de asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru personalul auxiliar de specialitate, în conformitate cu creşterea atribuțiilor și responsabilităților acestei categorii profesionale”, a subliniat senatorul PNL Niculescu Țâgârlaș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.