Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA-esențială pentru securitatea României

Facebook
Muraru Tagarlas

Cu ocazia aniversării a 26 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, o delegație parlamentară din țara noastră participă, la invitația ambasadorului Adrian Muraru,  la o serie de întrevederi importante dedicate acestui eveniment, organizate de Ambasada României la Washington.

Președintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian Niculescu Țâgârlaș, a menționat schimbul de opinii construcțiv cu experți din cadrul think tank-ului “The Heritage Foundation” și cu reprezentanți ai altor think tank-uri americane, precum și participarea la o reuniune cu reprezentanți ai Administrației SUA, ai Congresului, organizațiilor evreiești americane și ai comunității românești din SUA.

“În cadrul discuțiilor, am evidențiat principalele puncte forte ale Parteneriatului Strategic româno-american, ce se extinde în diferite domenii. De asemenea, am analizat posibilitățile consolidării acestui parteneriat pe mai departe, din perspectiva contextului actual, marcat de războiul din Ucraina - în care România joacă rolul de pilon de stabilitate regional”, a precizat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

De asemenea, președintele Comisiei juridice din Senat a transmis, în cadrul discuțiilor, un mesaj legat de necesitatea implementării unor măsuri politice și legislative apte să contribuie la combatarea eficientă a traficului de persoane, o problemă importantă pe agenda relațiilor bilaterale.

content-image

“Consider că politica externă a țării depinde și de modul în care noi, politicienii, ne facem treaba în plan intern și de aceea mă implic constant în susținerea proiectelor cu impact pe termen lung. Mă bucur că am reușit să stabilim contacte directe cu oficiali americani dornici să extindă și să dezvolte parteneriatul strategic cu țara noastră. Stabilitatea și securitatea României reprezintă un obiectiv major pentru fiecare român”, a mai afirmat senatorul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.