Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Daniel Fenechiu îi ARATĂ PISICA lui Vlad Voiculescu: Dacă NU vine cu măsuri, va avea probleme

YouTube
Daniel Fenechiu

Criza sanitară ne-a arătat faptul că o parte dintre instituții sunt la pământ și nu din cauza lui Vlad Voiculescu sau a lui Nelu Tătaru, declară la RFI senatorul PNL Daniel Fenechiu.

El crede că dacă ministrul Sănătății nu va veni cu măsuri coerente pentru îmbunătățirea actului medical, va avea o mare problemă în coaliție, în partidul său și ”în zona de reacție publică”. Parlamentarul mai subliniază că Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu sunt două personalități puternice și e bine că au ajuns la un acord privind redeschiderea școlilor, conform Mediafax.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

Daniel Fenechiu se așteaptă ca redeschiderea școlii să decurgă bine: ”Mă aștept să decurgă bine, pentru că suntem țara care am avut pe parcursul anului trecut o perioadă foarte mare de timp școlile închise și exista o mare dorință, atât a copiilor, cât și a părinților, ca școlile să se redeschidă. Cred că această lungă perioadă în care școlile au fost închise va genera un anumit tip de reacție care va avea ca și consecință o respectare a măsurilor sanitare și cred că experiența statului acasă va fi un imbold pentru cei care se duc la școală să își dorească să continue această activitate”.

Senatorul PNL afirmă în contextul disensiunilor dintre Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu că cei doi au personalități puternice: ”Eu cred că într-o situație de acest gen, în care opiniile profesionale ale decidenților politici sunt împărțite în raport de competențele pe care le au (...), e firesc (să existe divergențe-n.r.). Faptul că doi oameni care sunt decidenți politici la un moment dat pot să aibă o polemică profesională de bună credință nu este un lucru care în mod obligatoriu să fie înfierat. Important este că cei doi au ajuns la un acord (...). Sunt două personalități puternice, Sorin Cîmpeanu este un ministru cu experiență, rector atâția ani, de cealaltă parte, Vlad Voiculescu, o personalitate destul de recunoscută în zona serviciilor medicale, un om care a făcut destul de multe lucruri în zona asta, e firesc ca în momentul în care sunt două personalități puternice și colaborarea să fie o colaborare care să se așeze puțin mai greu”.

Daniel Fenechiu spune că reformarea sistemului sanitar este o provocare serioasă și că Vlad Voiculescu va avea probleme, dacă nu va lua măsuri coerente: ”Această criză sanitară ne-a arătat faptul că o parte dintre instituțiile noastre sunt la pământ și nu din cauza ministrului Voiculescu sau a ministrului Tătaru, sunt la pământ pentru că timp de 30 de ani, în sistemul sanitar s-au făcut doar cârpeli și improvizații. Fără o reformă serioasă, orice situație gravă de sănătate ne găsește într-o situație în care doar norocul ne ajută ca lucrurile să meargă cum ne dorim. Din punctul ăsta de vedere, este foarte mult de muncit. Ministrul Voiculescu are o provocare serioasă și în raport de maniera cum o rezolvă, va fi evaluată activitatea lui guvernamentală, pentru că în momentul ăsta știe care sunt problemele și trebuie să vină cu acel tip de soluții care să conducă sistemul de sănătate românesc în față. Sunt conștient că nu poate peste noapte să rezolve toate problemele, însă dacă nu va lua măsuri cât se poate de coerente, care să ducă la îmbunătățirea actului medical, la îmbunătățirea organizării în sistem, va avea o mare problemă, atât în coaliție, cât și în propriul lui partid, ca să nu mai vorbesc de ceea ce contează, de zona de reacție publică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.