DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc: Nu putem restricționa folosirea de către avocați a tehnologiilor secolului 21

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, a declarat astăzi că nu este normal ca accesul avocaților la telefoanele mobile, tablete sau laptopuri să fie restricționat la intrarea în Parchete, în Inspectoratele Județene de Poliție sau în sedii ale Agenției Naționale de Integritate.

„Sunt și eu avocat, și dacă pentru a ne face corect meseria, dacă pentru a respecta un contract cu clientul nostru suntem obligați să le amintim tuturor celor ce ne restricționează accesul care este misiunea noastră, care este menirea noastră, atunci trebuie să o facem în interesul celor pe care îi apărăm, care au dreptul la un proces echitabil. Limitările se vor răsfrânge asupra actului de justiție”, a afirmat parlamentarul liberal.

În opinia acesteia, „dacă într-o instituție sunt anumite zone clasificate, atunci anchetele trebuie aduse și desfășurate în zone neclasificate, pentru a permite avocaților să utilizeze mijloacele moderne ale secolului 21”.

Reprezentanții Baroului Dolj au sesizat Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat referitor la faptul că le sunt reținute telefoanele mobile, tabletele sau laptopurile la intrarea în Parchete, în sedii ale Agenției Naționale de Integritate, în instituțiile din structura Ministerului Afacerilor Interne sau ale instanțelor.

Avocații au arătat că, deși legislația este aceeași, metodele folosite de cei însărcinați cu accesul nu sunt aceleași la toate instituțiile, că există diferențe în modul în care se face accesul în instituțiile similare din județe diferite. Aceștia susțin că sunt împiedicați să își desfășoare activitatea în condiții normale, consecințele fiind, în marea majoritate a cazurilor, suportate de justițiabili, care nu beneficiază de o apărare corectă. Spre deosebire de avocați, magistrații și polițiștii au asupra lor telefoanele mobile pe tot timpul întâlnirilor sau ședințelor de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.