Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai cere închisoare de la 1-5 ani pentru fermierii care folosesc pesticide fără autorizație/ Proiect

ziare.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai cere închisoare de la 1 la 5 ani pentru fermierii care folosesc pesticide fără să aibă autorizație în acest sens. Totul e deja clar formulat în baza unui proiect de lege elaborat de social -democrat.

"Închisoare de la 1 la 5 ani pentru fermierii care folosesc pesticide fără a avea autorizație: este un proiect care reglementează activitățile desfășurate cu produse de protecție a plantelor. Protecția plantelor înseamnă protecția consumatorului, iar fiecare român trebui să fie sigur că alimentele pe care le consumă nu conțin otrăvuri. Mai mult decât oricând, punem accent pe sănătate, pe siguranță și pe informație în ceea ce privește alimentația.

Nimeni nu își dorește să consume legume și fructe otrăvite cu îngrășăminte chimice care, pe lângă faptul că ne îmbolnăvesc, afectează și biodiversitatea, amenință populația de albine și duc la neîncrederea oamenilor în sectorul agricol. În plus, în momentul în care copii consumă astfel de produse contaminate cu pesticide, pot risca probleme de natură neurologică, probleme care le afectează capacitatea de învățare și atenția.

Produsele comercializate vor fi atent verificate, iar cei ce pun în vânzare produse agricole pentru care s-au folosit pesticide toxice vor fi sancționați cu închisoarea.

Anunțul publicat ieri seară de Ministerul Agriculturii precizează că sancțiunea cu închisoarea nu se adresează fermierilor care utilizează pesticide la produsele destinate consumului propriu. Prin urmare, fermierii care folosesc astfel de substanțe în propria gospodărie nu sunt vizați de sancțiuni", scrie social -democratul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.