Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Complexul Energetic Oltenia trebuie să funcționeze în totalitate, nu doar parțial.

facebook
alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai vorbește, într-o postare pe Facebook, despre Complexul Energetic Oltenia, care trebuie să funcționeze în totalitate, nu doar parțial.

"Vorbim despre asigurarea energiei de care România are atât de multă nevoie, de viitor, de modernizări, de noi locuri de muncă și de siguranța energetică a țării noastre.

În momentul de față, la CE Oltenia funcționează 7 grupuri, iar 6 dintre ele au fost retehnologizate, după cheltuirea a 140 de milioane de euro.

Cu toate acestea, în urma vizitei Comisiei Economice și de Industrii a Senatului, vizită desfășurată la CE Oltenia și CE Hunedoara, s-a constatat că, deși funcționale și retehnologizate, din cele 6 grupuri nu funcționează decât 4, ceea ce asigură 1000 MWh.

Această funcționalitate asigură siguranța pentru 10-12 ani, dar, dacă ar funcționa toate, în condiții optime, producția de energie ar putea crește cu 50%, cu un impact pozitiv asupra prețului de tranzacționare.

Este nevoie de materie primă, de creșterea cantităților necesare de cărbune, de resurse umane: creșterea numărului de angajați va duce la o creștere a producției.

În egală măsură, Complexul Energetic Hunedoara are nevoie de investiții de aproximatix 25 de milioane de euro pentru modernizarea exploatărilor de cărbune.

Există două soluții pe care le susțin și le promovez: ajustarea corespunzătoate a PNRR pe componenta Energie și modificarea în consecință a prevederilor legislației interne pentru atragerea investițiilor necesare", spune senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.