Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Creșterea calității educației este strâns legată de implicarea și de efortul depus de profesori

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune, într-o postare pe Facebook, că creșterea calității educației este strâns legată de implicarea și de efortul depus de profesori

"Creșterea calității educației este strâns legată de implicarea și de efortul depus de profesori.

Prin urmare, nu putem vorbi de calitate, fără să aducem în discuție o majorare salarială, iar profesorii merită salarii decente, salarii motivante și salarii corecte.

PSD susține că e necesară creșterea salariilor în două zone din sistemul de învățământ

În momentul de față, PSD susține că e necesară creșterea salariilor în două zone din sistemul de învățământ:

1. România are nevoie de noi generații de profesori. De aceea, este nevoie de salarii mai mari pentru profesorii debutanți: sunt profesorii care reprezintă un model pentru cei mici și cei care îi încurajează pe tinerii din România să aibă încredere în sistemul de învățământ și să aleagă o carieră în domeniul educației.

2. Este nevoie să îi răsplătim pe profesorii care lucrează în mediul rural: sunt acei dascăli absolvenți de studii superioare care aleg mediul rural, aleg naveta, aleg drumurile zilnice și lucrează cu elevi proveniți din zone deficitare.

În egală măsură, PSD consideră că reglementările care privesc educația nu trebuie amestecate cu cele privind sistemul de salarizare.

Există legi separate pentru cele două domenii, iar majorarea salarială a profesorilor trebuie discutată în momentul în care se va interveni pe Legea salarizării", a spus senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.