Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai, după decizia privind Schengen: 'Austria va trebui să răspundă'

Radu Pop
Facebook
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai cere sancțiuni după refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen.

„Guvernul austriac, condus de Partidul Popular Austriac, a dat dovadă astăzi de o aroganță fără precedent și a demonstrat o ostilitate care va rămâne în istorie: nu doar în istoria României, ci în istoria Europei.

Este inadmisibil să refuzi, fără argumente și în mod injust, un drept legitim, un drept câștigat în ani și un drept recunoscut de statele din Europa.

Austria a votat împotriva extinderii frontierelor, în contextul în care țara noastră a fost susținută, în mod direct și constant, de statele membre ale Uniunii Europene.

Am îndeplinit absolut toate condițiile pentru a beneficia de acces în zona de liberă circulație, am dat dovadă de răbdare, de corectitudine și de spirit civic, european.

Cu toate acestea, ne-am izbit de un vot incorect, lipsit de moralitate și de argumente, iar acest vot va rămâne o pată pe harta Austriei, o pată de neșters, pe care va trebui să și-o asume: nu doar azi, ci pentru viitor.

România a beneficiat și va continua să beneficieze de solidaritate europeană, iar Partidul Social Democrat nu va abandona niciodată lupta pentru dreptate.

Românii merită să fie tratați ca oricare alți cetățeni europeni, merită să călătorească fără oprire la vamă, până în orice colț al Uniunii.

Respingerea de azi nu ne descurajează.

Respingerea de azi demonstrează că Austria nu susține o uniune.

Să respingi România înseamnă să respingi Europa, să descurajezi transportul de bunuri, economia, iar oamenii să fie nevoiți să stea la cozi. Iar pentru toate acestea, Austria va trebui să răspundă”, a precizat Alfred Laurențiu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.