Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai explică măsurile sociale pentru șomeri

ziare.com
Alfred Laurentiu Mihai

Ministrul Muncii Marius Budăi a obținut aprobarea Guvernului pentru măsurile de protecție socială, pentru angajați și angajatori, precum și pentru alte categorii profesionale a căror activitate este interzisă, suspendată ori limitată din punct de vedere al capacităților de funcționare pe perioada pandemiei.

https://mmuncii.ro/.../6477-cp-acordare-somaj-tehnic...

Noul act normativ prevede acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază, până la 31 martie 2022, în situația suspendării temporare a contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, pe perioada stării de alertă.

Măsura se aplică și salariaţilor angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcţiile teritoriale de sănătate publică, cu excepția celor aflați în concediu medical şi care primesc indemnizaţia de asigurări sociale aferentă.

Ministerul Muncii reușește astfel să ajute firmele afectate de pandemie, să salveze locurile de muncă ale celor care vor redeveni plătitoari de taxe și impozite după revenirea la normal și să oprească cheltuirea banilor care trebuiau achitați, mult timp de acum înainte, pentru șomaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.