Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Guvernul nu îi va proteja pe furnizorii de jocuri de noroc, nu va încuraja viciile

alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Guvernul nu îi va proteja pe furnizorii de jocuri de noroc, nu va încuraja viciile

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre scandalul jocurilor de noroc și despre ceea ce a făcut Guvernul în acest domeniu.

"Guvernul nu îi va proteja pe furnizorii de jocuri de noroc, nu va încuraja viciile iar măsurile care vizează reducerea impactului negativ al jocurilor de noroc rămân în vigoare și se aplică.

Recent, Guvernul a emis o ordonanță de urgență menită să reglementeze și să controleze industria jocurilor de noroc, luând în considerare pericolele acestei industrii care distruge vieți, familii și face din ce în ce mai multe victime în rândul persoanelor vulnerabile, predispuse la dependențe.

Cu toate că această decizie a fost bine primită de majoritatea populației, furnizorii de jocuri de noroc se simt lezați de schimbările legislative și amenință cu acțiuni în justiție pentru a-și proteja interesele.

Țin să subliniez că orice efort de a proteja societatea de riscurile acestei industrii este un pas înainte, un pas de care România are mare nevoie. De aceea, până la pronunțarea instanțelor, ordonanța va produce efectele legale vizate de guvern și așteptate de societate.

Astfel, măsurile luate de Guvern, care vizează reducerea impactului negativ al jocurilor de noroc asupra cetățenilor, rămân în vigoare și se aplică.

Cu toate acestea, furnizorii de jocuri de noroc au ridicat o altă obiecție, susținând că ordonanța de urgență nu a fost notificată Comisiei Europene, sugerând astfel o presupusă încălcare a normelor europene.

Este important de menționat că această obiecție se aplică doar în cazul în care OUG-ul ar fi implicat modificări de natură tehnică, cum ar fi specificațiile sistemelor online utilizate pentru furnizarea serviciilor de jocuri de noroc.

În contextul actual, ordonanța de urgență se concentrează exclusiv pe modificări financiare și juridice și nu aduce nicio schimbare în ceea ce privește specificațiile tehnice ale serviciilor", .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.