Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Nu ne putem asuma niciun risc în momentul în care discutăm despre viitorul agriculturii românești

alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a scris pe Facebook, despre scandalul cerealelor care vin din Ucraina.

"Oricât de mult sprijin am arăta față de poporul ucrainean, nu ne putem asuma niciun risc în momentul în care discutăm despre viitorul agriculturii românești.

Am atenționat asupra acestei probleme majore, am cerut soluții diplomatice și voi continua să susțin că România trebuie să urmeze exemplul statelor din regiune, care au luat deja măsuri unilaterale pentru interzicerea importurilor din Ucraina.

România a acordat cel mai mare sprijin Ucrainei în ceea ce privește exporturile de cereale în comparație cu celelalte state UE

Peste jumătate dintre aceste exporturi, peste 14 milioane de tone, au tranzitat teritoriul României, iar, în momentul de față, fermierii români se confruntă cu o situație extrem de dificilă din cauza cauza fluxului de cereale ucrainene.

De aceea, Partidul Social Democrat solicită Guvernului să pregătească actul normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina.

Consider că o soluție comună trebuie găsită la nivelul Uniunii Europene pentru problemele cauzate de exporturile ucrainene și salut propunerea vicepreședintelui Comisiei Europene de a activa mecanismele europene speciale pentru suspendarea importurilor", a scris senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.