Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Reforma Educației rămâne un subiect de importanță majoră pentru România

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune, într-o postare pe Facebook, că Reforma Educației rămâne un subiect de importanță majoră pentru România.

"Educația primează, educația este cheia pentru viitor și pentru progres, iar Reforma Educației rămâne un subiect de importanță majoră pentru România. Mai mult, viitorul educației se decide împreună: prin contribuția parlamentarilor, prin atenția dascălilor și prin respectarea cerințelor aduse de elevi și părinți.

Este motivul pentru care PSD este singurul partid care a făcut apel, în nenumărate rânduri, la transparență în ceea ce privește viitorul învățământului și a încurajat societatea civilă să participe la dezbateri care vizează două legi foarte importante pentru viitorul educației din România.

În contextul în care Legile Educației au fost trimise în Parlament, PSD insistă că participarea societății civile și a tuturor părților interesate în procesul decizional este esențială pentru o guvernare democratică și transparentă.

PSD va continua să încurajeze investițiile în educație pentru ca tinerii noștri de azi să devină lideri ai viitorului

De aceea, considerăm că sindicatele, asociațiile de elevi, părinți și studenți, cultele și alți factori interesați trebuie să aibă acces la dezbaterile din Parlament pentru a-și prezenta și susține punctele de vedere.

Prin includerea acestor părți interesate în procesul decizional, putem ajunge la soluții mai bune și mai echitabile.

În egală măsură, PSD va continua să încurajeze investițiile în educație, pentru ca tinerii noștri de azi să devină lideri ai viitorului: susținem un nivel salarial mai atractiv pentru debutanți, dar nu doar pentru învățământ, ci în toate sectoarele critice în care e nevoie de un schimb de generații cu tineri absolvenți cât mai bine pregătiți.

Salarizarea debutanților nu trebuie tratată distinct – urmează reforma Legii salarizării unitare unde se pot analiza toate aceste aspecte.

Trebuie să avem un proces deschis și transparent pentru a putea crea o reformă care reflectă cu adevărat nevoile societății noastre și, împreună, să asigurăm viitorul succes al elevilor noștri", scrie Alfred Laurențiu Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.