Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: 'Toți românii s-au lovit și continuă să se lovească de o creștere masivă și exagerată a prețurilor la energie electrică'

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a declarat, într-o postare pe pagina sa de Instagram că este nevoie de urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili. Această declarație vine în contextul în care, susține senatorul, toți românii s-au lovit și continuă să se lovească de o creștere masivă și exagerată a prețurilor la energie electrică.

"Toți românii, indiferent dacă vorbim de firme, corporații, societăți sau cetățenii de rând, s-au lovit și continuă să se lovească de o creștere masivă și exagerată a prețurilor la energie electrică.

Dacă pentru unii există soluții, trebuie să ne gândim, în primul rând, la cetățenii vulnerabili, la cei care sunt nevoiți să înjumătățească coșul zilnic de cumpărături pentru a reuși să-și achite facturile.

Din acest motiv, este nevoie de urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili.

Este nevoie de implicare, de dialog și de soluționarea unei crize care ne afectează pe toți: operatorii din acest sector trebuie să poată funcționa eficient, în condiții comerciale predictibile.

Inițiativa PSD vine în contextul în care foarte multe companii din domeniu și-au manifestat deschiderea către o formulă de reglementare a pieței pe o durată determinată, care să asigure stabilitatea prețurilor de tranzacționare.

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene intenționează să introducă un mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale, la nivelul întregii Uniuni.

Așa cum am spus încă din luna ianuarie a acestui an, cetățenii vulnerabili trebuie să fie ajutați, prin utilizarea fondurilor europene disponibile pentru acordarea de vouchere de energie.

Milioane de români au beneficiat, până acum, de voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

În condiții de criză, acest sprijin trebuie să continue, indiferent de creșterea prețurilor: românii au nevoie de stabilitate financiară și de implicare activă și de durată din partea Coaliției", susține senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.