Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu: După 17 miniştri perindaţi pe la Transporturi, magistrala M5 e încă pe hârtie

Facebook/ arhiva personală
Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a atras atenția vineri că, deşi autorităţile au promis de atâţia ani că vor construi magistrala M5 de metrou, până în prezent aceasta este prezentă încă „doar pe hârtie (...)din pricina promisiunilor deșarte ale unor incompetenți, mulți dintre ei chiar hoți dovediți”, anunță MEDIAFAX.

”Cum să amăgești peste 350.000 de bucureșteni? Prin 2011 apăreau celebrele mesaje: <în 3 ani aici va fi stația ta de metrou>, . Rezultatul? Suntem în 2020 în finalul lunii mai și magistrala M5 promisă în iunie 2020 este, din nou, existentă doar pe hârtie! 17 miniștri s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor (Metrorex aparține de MT) și deja au trecut 5 ani de la așa-zisa recepție a lucrărilor. Nimic, nu avem nimic”, a scris pe Facebook Vlad Alexandrescu.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

El apreciază că în plină pandemie oamenii se înghesuie în tramvaiul 41, în autobuzul 105 sau se creează ambuteiaje pe străzi și bulevarde ”din pricina promisiunilor deșarte ale unor incompetenți, mulți dintre ei chiar hoți dovediți”.

”Peste 350.000 de oameni, cam câți sunt în Cluj sau în Iasi, pierd zilnic ore bune în trafic, inspirând aerul poluant și detestând infrastructura perimată, administrația locală și guvernele ce au promis că taie panglica în curând. Soluția? Probabil metroul va fi gata în iarnă, dar disprețul față de cetățeni trebuie să înceteze. Când USR va ajunge la guvernare vreau să cred că nu se va implica în concursul de promisiuni fanteziste și populiste. Vreau să cred că vom dezvolta armonios localitățile din România și vom investi în capitala țării pentru a crea un oraș pentru oameni, nu pentru mașini”, a conchis senatorul USR.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Ultimul termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 era finalul lunii iunie, dar Metrorex mai are nevoie de 1.000 de angajaţi pentru a finaliza lucrările. Bucureștenii vor putea călători cu metroul pe M5 la sfârşitul anului, potrivit liderului de sindicat Ion Rădoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.