DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatul a adoptat legea senatoarei Pauliuc privind trimiterea online a taloanelor de pensii militare

Facebook
Nicoleta Pauliuc

Senatul României, ca primă cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă a preşedintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţinală din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, menită să uşureze viaţa pensionarilor militari. Concret, legea vizează posibilitatea ca beneficiarii de pensii militare să poată alege unde sunt trimise taloanele de pensie: fie la domiciliu, fie la adresa de reședință. Și, la solicitare, chiar în format electronic acelora care nu doresc o copie fizică.

„Am primit foarte multe sesizări şi petiţii din partea unor pensionari militari că sunt probleme cu primirea pensiilor pentru că locul unde au reşedinţa nu este acelaşi cu cel unde au domiciliul şi nu primesc taloanele acasă. Problema a fost acutizată pe perioada Stării de Urgenţă şi a Stării de Alertă. Legea vine să le ofere posibilitatea să aleagă unde primesc taloanele: fie la domiciliu, fie la reşedinţă, fie direct pe e--mail sau prin portalul fiecărei case sectoriale de pensii . Nu este vreun beneficiu suplimentar pe care să-l primească pensionarii militari, ci doar o modificare a legislaţiei în ton cu ce se întâmplă cu celelalte pensii. Pur şi simplu, legea veche avea o lacună care va fi astfel corectată”, a declarat senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Inițiativa adoptată de Senat vizează modificarea legii 67/2015 care statuează că pensionarii militari pot primi taloanele de pensii doar la domiciliul acestora. O limitare nejustificată într-un moment în care mobilitatea este crescută și într-o epocă informațională.

„Talonul de pensie nu este o hârtie fără valoare. În baza sa, pensionarii pot uzita de anumite drepturi sau sunt informaţi asupra modificărilor aduse valorii pensiilor. De multe ori, în cazul în care nu sunt găsiţi la domiciliu de către poştaşi, documentele de informare cu privire la sumele plătite se rătăcesc la oficiul poştal”, a afirmat Nicoleta Pauliuc.

Estimarea iniţiatorilor proiectului legislativ este că introducerea posibilităţii transmiterii taloanelor de pensie prin poşta electronică va scădea costurile suportate de stat până acum pentru trimiterea fizică a documentelor de informare. Proiectul legislativ va fi trimis spre aprobare Camerei Deputaților, cameră decizională.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.