Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Senatul a aprobat, luni, cu 78 de voturi pentru şi 32 de abţineri, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 46/2008 privind Codul Silvic, republicată, cu modificările ulterioare.

Potrivit senatorului PSD Doina Pană, care se numără printre iniţiatorii propunerii legislative, prin amendarea Codului Silvic se urmăreşte, între altele, asigurarea lemnului de foc pentru populaţie, la un preţ corect. "Pentru că în Codul Silvic noi avem un sistem de principii şi punerea în aplicare înseamnă de fapt nişte hotărâri de guvern şi nişte ordine de ministru, deci o legislaţie subsecventă, aceasta s-a dat atât de defectuos încât nu numai că nu s-a asigurat cu prioritate lemnul de foc pentru populaţie, ci am ajuns în situaţia în care lemnul de foc să coste mai mult decât lemnul industrial şi să existe o largă majoritate a populaţiei care să nu îl găsească. (...) Am amendat Codul Silvic în sensul că spunem pas cu pas ce trebuie făcut astfel încât lemnul de foc să ajungă la populaţie şi în cantitate suficientă şi la preţul la care el trebuie să ajungă", a explicat Doina Pană.

Ea a mai spus că prin propunerea legislativă se dă posibilitatea ca micii proprietari de pădure, care au mai puţin de 10 hectare, să poată să exploateze cel mult 5 metri cubi de lemn per hectar pe an, conform Agerpres. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.