Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat proiectul prin care indemnizaţia de şomaj creşte de la 75% la 100% din valoarea indicatorului social de referinţă

somaj

Senatul a adoptat marţi, ca prim for sesizat, propunerea legislativă care modifică Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă în sensul majorării indemnizaţiei de şomaj de la 75% la 100% din valoarea indicatorului social de referinţă, anunță news.ro.

Proiectul modifică punctul a) al alineatului (2) al articolului 39 din actul normativ şi prevede că indemnizaţia de şomaj este de „100% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

În forma în vigoare a Legii 76/2002 indemnizaţia de şomaj este „75% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”.

Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege iniţiat de deputaţii UDMR Benedek Zacharie şi Csép Éva-Andrea, decizională fiind Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.