Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat un proiect privind finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist

basilica.ro
plen senat

Senatul a adoptat tacit, marţi, un proiect care prevede măsuri pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Proiectul, iniţiat de parlamentari UDMR, USR PLUS, PNL şi de la minorităţi, completează alineatul (5) al articolului 34 din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, în sensul includerii în categoria de solicitanţi care beneficiază de prioritate la soluţionarea dosarelor a persoanelor cu handicap grav, respectiv a celor care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I, potrivit agerpres.ro.

"Ţinând cont de lentoarea cu care se derulează procedura de analiză a dosarelor şi de excepţiile pe care legiuitorul le poate institui din raţiuni de echitate socială, prezenta iniţiativă legislativă propune lărgirea categoriilor de solicitanţi care beneficiază de prioritate la soluţionarea dosarelor cu persoanele cu handicap grav, respectiv cele care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I. Prevederea are menirea de a le oferi acestor persoane vulnerabile, cu nevoi speciale şi un orizont de timp la dispoziţie limitat, posibilitatea de a se bucura de repararea unor grave nedreptăţi", se explică în expunerea de motive a actului normativ.

Propunerea legislativă spre dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.