Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a respins proiectul USR pentru desfiinţarea Institutului Levantului

senat plen

Senatul a respins, în şedinţa plenului de joi, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege iniţiat de un grup de parlamentari USR prin care se propunea desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL).

Senatorii au votat telefonic, raportul de respingere întocmit de Comisia de cultură fiind adoptat cu voturi 114 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 3 abţineri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost înfiinţat în 2017, în timpul guvernării PSD, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu conduce în prezent această instituţie.

Iniţiatorii considerau că "existenţa acestui Institut nu se justifică, decât printr-o nevoie politică de generare de funcţii şi poziţii de conducere şi împietează asupra dezvoltării cercetării academice de cadre instituţionale consacrate".

"Şi competenţele şi activitatea începută până acum de către Institut se suprapune în mod nefericit şi ineficient cu obiectul de activitate şi responsabilitatea altor autorităţi şi instituţii generând conflicte de competenţă (în privinţa protejării patrimoniului, de pildă, şi a gestionării monumentelor UNESCO), deturnând resurse şi capacitate de decizie din zona instituţiilor academice cu tradiţie şi diluând forţa instituţională a acestor instituţii, în loc să o întărească", susţineau aceştia.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a condus joi reuniunea din sala de plen, unde a fost asistat de secretarii Mario Oprea şi Marian Pavel. Majoritatea senatorilor au lucrat de la distanţă, în sală, în afară de cei din prezidiu, fiind prezenţi liberalii Daniel Fenechiu, Alina Gorghiu, Ion Popa şi Iancu Caracota, George Dircă (USR) şi social-democraţii Radu Preda şi Bogdan Matei.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.