Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentinţă în cazul unui deputat acuzat de şase infracţiuni de favorizare a infractorului

adrian_diaconu_pp-dd

Adrian Diaconu, preşedintele PP-DD Timiş, fost vicepreşedinte PDL Timişoara, instanţa a dispus încetarea procesului penal pentru şase infracţiuni de favorizare a infractorului, ca urmare a împlinirii termenului prescripţiei răspunderii penale.

Fostul poliţist Adrian Diaconu a fost trimis în judecată la începutul anilor 2000 sub acuzaţia că ar fi fost implicat într-o reţea de trafic de maşini. Diaconu, alături de alţi doi inculpaţi, ar fi favorizat înmatricularea unor maşini furate. Ancheta care îl vizează pe Diaconu a fost deschisă în 1998, de Parchetul Militar. În 2002, dosarul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost plimbat prin instanţe timp de peste 10 ani, fără să se ajungă la o sentinţă.

Deputatul Adrian Diaconu a prezentat, pentru STIRIPESURSE.RO, propria variantă a evenimentelor. Acesta susţine că nu a influenţat în niciun fel tergiversarea proceselor, iar singurul regret este că nu a putut rămâne în poliţie.

„Ianuarie 2001, într-o perioadă de schimbare a guvernărilor, un locotenent, Adrian Diaconu, a trecut prin zonă când se trăgea cu puştile. S-a făcut atunci un dosar penal, s-a început urmărirea penală şi, timp de 13 ani, fără pot influenţa în niciun fel, prezent la toate termenele, s-a făcut un dosar penal care mi-a schimbat destinul. Neputându-se documenta, a trebuit ca sistemul să tergiverseze astfel încât să se prescrie şi mama ultimelor fapte. Nu ştiu dacă există alte dosare mai vechi decât ăsta în România. Sunt 13 ani şi acum probabil a ajuns să fie pus pe fond şi s-au constatat prescripţiile. Nici măcar nu mai am puterea să mă bucur că s-a terminat nebunia aia. Aş fi vrut şi acum să fiu poliţist şi alţii au decis astfel. În 2002, după doi ani de pus la dispoziţie, cu jumătate de salariu şi cu doi copii mici şi cu nebunii din astea, am zis că indiferent câtă loialitate vizavi de sitem aş avea, să începi să vinzi lucrurile din casă nu are rost. Am ieşit din poliţie, mi-am văzut de viaţa mea. Am rămas cu o foarte mare frustrare, pentru că eu aş fi vrut să rămân în sistem, aş fi vrut să rămân poliţist de crimă organizată, ceea ce am terminat. Aş fi vrut să fiu acolo. Alţii au decis altfel. Arbitrariul a jucat un foarte mare rol. Nici nu am mai avut puterea să mă bucur că s-a încheiat. Dosarul va fi public, îl voi pune la dispoziţie. A fost absolut o prostie de la un cap la altul”, a declarat Adrian Diaconu.

Citește și: 

INEDIT: Cum vrea un deputat să oprească „emascularea” presei

Deputat PP-DD: Numirea lui Victor Ciorbea la ASF este trasă de păr

Un deputat vrea eliminarea avizului Guvernului pentru iniţiativele legislative

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.