Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii din Donbas negociază cu Coreea de Nord reconstrucția zonelor afectate de război: 'Sunt foarte calificați și disciplinați!'

Hispan TV
Denis Puşilin Pushilin

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Donețk negociază participarea constructorilor din Coreea de Nord la restaurarea facilităților.

"Ministerul de Externe al DPR negociază implicarea constructorilor, inclusiv din Coreea de Nord, în restaurarea teritoriilor DPR. Coreea de Nord mai devreme, înainte de sancțiunile occidentale, și-a trimis constructorii în alte țări, au dezvoltat un anumit model. Constructorii din RPDC sunt foarte calificați, disciplinați și arată un rezultat foarte bun", a spus Denis Pușilin, liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk, citează TASS.

Potrivit acestuia, primul grup de specialiști din Coreea de Nord ar trebui să ajungă în republică în viitorul apropiat pentru a determina domeniul de activitate.

Pușilin a mai spus că ministerele de externe ale Republicii Populare Donețk și a Coreei de Nord lucrează la selectarea spațiilor pentru ambasadele din ambele țări. "Am făcut schimb de note, se stabilesc relații diplomatice în cadrul recunoașterii. Ministerul de Externe lucrează la toate aceste puncte privind alegerea spațiilor pentru ambasadele din țări. Este o muncă migăloasă a ministerelor de externe", a spus el.

Coreea de Nord a devenit a cincea țară care consideră republicile Doneșk și Lugansk state independente.

Prima țară care le-a recunoscut independența a fost Osetia de Sud - în 2014. Abhazia a făcut același lucru după Rusia, pe 25 februarie 2022. Pe 29 iunie, Siria a luat decizia de a recunoaște independența celor două republici populare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.