Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii din Transnistria ar fi închis toate casele de schimb valutar

Karadeniz Press
transnistria odesa ucraina

Dacă în luna noiembrie a anului trecut instituțiile bancare din regiune susțineau că sunt prea mulți lei în Transnistria și solicitau că pentru bunurile din regiune agenții economici moldoveni să se răsplătească cu dolari, euro și lire, acum au fost închise toate casele valutare private din regiune, transmite zonadesecuritate.md.

Doar băncile mai vând valută. Regimul nu a anunțat motivul pentru care a restricționat activitatea caselor valutare din regiune.

Au fost mai multe încercări de a afla cauza sistării acestora, însă proprietarii mai multor case de schimb nu au dorit să comunice motivul invocat de autorități, însă susțin că pur și simplu le-au spus să nu mai vândă valută și atât.

Fiind contactați mai mulți experți economici, aceștia au explicat că unul din motivele închiderii caselor de schimb este deficitul valutar care era semnificativ încă din 2018, iar pe fondul crizei provocate de războiul din Ucraina acesta s-a acutizat și mai tare. Un alt motiv ar fi că regimul nu vrea să arate populației deprecierea rublei rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.