Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din estul Ucrainei: Separatiştii pro-ruşi acuză uciderea unui copil cu o dronă; Kievul anunță că un soldat a fost ucis de o mină

Arsenalfordemocracy.com
ucraina rusia

Separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au acuzat sâmbătă Kievul pentru uciderea unui copil într-un atac cu dronă, în timp ce armata ucraineană a anunţat că unul dintre soldaţii săi a murit în urma exploziei unei mine, evenimente ce survin în contextul amplificării tensiunilor în această zonă, transmite AFP.

Citește și: Noi tensiuni în Donbas - Rusia amenință cu distrugerea Ucrainei. NATO se declară îngrijorată de intensificarea activităților militare ale ruse

Autorităţile autoproclamatei Republici Doneţk au declarat că un copil în vârstă de cinci ani a fost ucis şi o femeie în vârstă de 65 de ani a fost rănită într-un atac al unei drone ucrainene în satul Alexandrivska, la circa 15 kilometri de linia frontului. Separatiştii nu au oferit imagini sau alte elemente prin care să confirme acest atac ce nu poate fi verificat dintr-o sursă independentă. Armata ucraineană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu au comentat deocamdată această relatare.

În schimb, Kievul a anunţat că un soldat ucrainean a fost ucis de o mină în apropierea satului Şumi, la circa 30 de kilometri nord de oraşul Doneţk.

În această zonă a crescut frecvenţa incidentelor armate începând din ianuarie, după un armistiţiu care din a doua jumătate a anului trecut a fost oarecum respectat.

Responsabili ucraineni şi americani şi-au exprimat în ultimele zile preocuparea după ce armata rusă a deplasat mii se soldaţi şi tehnică militară la graniţa cu Ucraina. Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis Ucrainei un sprijin ''de neclintit'' în faţa ''agresiunii Rusiei''.

În replică, Kremlinul a transmis că ''Rusia nu ameninţă pe nimeni'' şi a pus agravarea situaţiei în zonă pe seama ''provocărilor repetate'' ale armatei ucrainene. Însă armata rusă a anunţat la rândul ei desfăşurarea unor manevre militare de simulare a unei acţiuni defensive împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei.

Conflictul armat din estul acestei ţări, soldat cu peste 13.000 de victime, a început în anul 2014 după revoluţia pro-occidentală de la Kiev, urmată de anexarea Crimeei de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.