Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seppuku în grup la PSD. `Obligați` să spele în public onoarea partidului și a organelor de conducere

analizeeconomice.ro
Seppuku

Celebra scrisoare prezentată înainte de Comitetul Executiv Național al PSD (CExN al PSD) prin care i se cerea lui Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea PSD și a Camerei Deputaților a luat până la urmă doar 10 voturi în ședința cu scântei. Foarte ciudat în condițiile în care Scrisoarea fusese semnată de 28 de lideri ai partidului. STIRIPESURSE.RO  a arătat chiar în dimineața ședinței cum a fost Marea răsucire a majorității semnatarilor, iar azi a fost publicată Lista integrală a semnatarilor Scrisorii - VEZI AICI.

Execuție în desfășurare: Augustin Lazăr blochează numirea Adinei Florea la DNA

Ce a urmat? Un seppuku... în grup. Rând pe rând, la distanță de o oră - două, unii din ”semnatari” au ales de voie... de nevoie să spună public, în diverse forme că nu prea au semnat și au mai aflat de conținutul scrisorii doar în dimineața când STIRIPESURSE.RO  a publicat documentul.

Primul a fost președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor: ”Nu am intrat niciodată în posesia scrisorii împotriva președintelui Liviu Dragnea. Am citit-o din presă, în momentul în care a fost făcută publică. Numele meu nu are cum să fie pe nicio listă, sub semnătură proprie, în condițiile în care nu am semnat așa ceva. Îmi asum deciziile și știu pe ce documente am semnătura. Or, pe această scrisoare, nu, din moment ce nici măcar nu am primit-o. Am lecturat-o din presă.”

A urmat șeful PSD Constanța, Felix, Stroe, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose (plecat din guvern tocmai că a ales să stea de parte fostului premier), care a transmis moale că nu ar fi semnat așa ceva.

Primele semnale de rupere a Coaliţiei PSD-ALDE. PSD+UDMR = majoritate

Chiar și ministrul Apărării, Mihai Fifor care deține și calitatea de vicepreședinte al PSD a ales să se dezică acum: ”Nu am vazut niciodata aceasta scrisoare, asumata de trei colegi de partid, inainte de a fi facuta publica si, nici macar atunci, nu am avut rabdare sa o citesc pana la capat. Nu mai vorbesc de faptul ca nimeni, niciodata nu m-a consultat cu privire la textul cu pricina sau la orice alt potential manifest.”, a scris ministrul pe Facebook. Anterior surse din PSD susțineau că tocmai datorită solicitărilor sale lista nu a fost publicată integral - DETALII sau și aici

Cel mai drăguț a fost însă președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care nu a negat că a semnat documentul, dar odată reevaluat a și intrat în jocurile viitoarei scheme guvernamentale ca posibil ministru al Afacerilor Interne. Mare problemă... A dat comunicat în care susține nu că nu va fi viitorul ministru de Interne, ci că nici măcar nu și-a imaginat vreodată ca ar putea să o înlocuiască pe Carmen Dan: ”Nu s-a discutat pana in acest moment in PSD despre nicio varianta de remaniere. Remanierea este apanajul primului ministru iar evaluarea individuala a fiecarui ministru va fi facuta doar dupa Referendumul pentru modificarea Constitutiei din 6-7 octombrie. Nu am discutat niciodata in PSD despre remanierea doamnei ministru Carmen Dan. Mai mult, eu personal, sustin neconditionat activitatea doamnei ministru si ma declar foarte multumit de intreaga ei activitate! Nu imi doresc sub nicio forma vreo functie de ministru! Am candidat in 2016 pentru Consiliul Judetean Maramures si imi iubesc judetul cu tot sufletul.”, a spus liderul social-democrat într-un comunicat de presă.

Foarte probabil ca în orele/zilele următoare să continue negările. Dar Scrisoarea e una și Lista semnăturilor e alta. O nouă ședință a CExN al PSD va avea loc după Referendumul din 6-7 octombrie, atunci când e de așteptat ca președintele Liviu Dragnea să treacă la treabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.