Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia a arestat 16 persoane pentru trafic cu migranţi

migranti

Serbia a arestat 16 persoane suspectate de trafic cu refugiaţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, în cadrul unor eforturi tot mai numeroase de a opri afluxul de migranţi ilegali care încearcă să ajungă în Europa de Vest, a indicat joi Ministerul de Interne, citat de Reuters. Într-un comunicat, ministerul a precizat că toţi cei 16 suspecţi reţinuţi de poliţie şi de agenţi ai securităţii statului provin din oraşele Presevo şi Bujanovic (sud), chiar la graniţa cu Macedonia.

''Ei au facilitat trecerile ilegale la graniţa dintre Macedonia şi Serbia şi tranzitul prin Serbia către ţări ale Uniunii Europene'', se afirmă în comunicat. Serbia s-a aflat în centrul unui aflux de migranţi anul trecut către Europa, unde sute de mii de persoane refugiate din cauza războiului din Orientul Mijlociu au călătorit prin Balcani pentru a-şi găsi adăpost în Uniunea Europeană. Pe parcursul verii, mulţi migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană din nordul Africii către ţări europene precum Italia. Dar, toamna, odată cu înrăutăţirea condiţiilor pe mare, s-ar putea ca traficul de migranţi pe ruta terestră prin Balcani să se revigoreze.

Peste 110.000 de migranţi au trecut prin Serbia de la începutul acestui an şi până în prezent, majoritatea dintre ei îndreptându-se către graniţa cu Ungaria, graniţă pe care Budapesta a închis-o în urmă cu un an. Circa 7.000 de migranţi sunt blocaţi în tabere pe cuprinsul ţării, faţă de 4.000 în iulie. Mulţi au plătit traficanţi pentru a ajunge în Serbia din Turcia, via Macedonia sau Bulgaria. De la crearea sa în iulie, o forţă de reacţie sârbă, formată din militari şi poliţişti, care patrulează la graniţa de sud cu Macedonia şi Bulgaria, a împiedicat circa 8.000 de migranţi să intre în ţară, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Jovan Krivokapic, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.