Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia a deschis noi capitole din negocierile de aderare la UE

sputnik
Serbia

Serbia a deschis marţi patru noi capitole din negocierile de aderare la Uniunea Europeană, în cadrul unei conferinţe interguvernamentale desfăşurate la Bruxelles, relatează Tanjug.

Capitolele respective sunt 14 (politica în domeniul transporturilor), 15 (energie), 21 (reţele transeuropene) şi 27 (mediu). Ele fac parte din clusterul 4.

Până acum, Serbia a deschis 22 dintre cele 35 de capitole de negociere.

Premierul Ana Brnabic, care conduce delegaţia Serbiei la Bruxelles, a apreciat că deschiderea noilor patru capitole reprezintă un pas major înainte în procesul de integrare în UE şi un indicator al faptului că reformele din ţara sa produc rezultate, potrivit Agerpres.ro.

''Aceasta este o dată foarte importantă pentru Serbia, un important punct de cotitură în procesul integrării noastre europene'', a declarat Brnabic după conferinţa interguvernamentală UE-Serbia.

''Vom continua reformele pe calea către UE în domeniile statului de drept, administraţiei publice şi economic'', a adăugat şefa executivului sârb.

La rândul său, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a apreciat că deschiderea celor patru capitole de negociere sunt un pas important pe drumul către aderarea Serbiei la UE.

''Acum este important să se avanseze, inclusiv cu privire la statul de drept, la alinierea la politica externă şi de securitate comună şi la dialogul Belgrad-Pristina'', a subliniat Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.