Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia acuză că este în continuare șantajată cu Kosovo

serbia

Duminica, prim-ministrul Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat ca prioritatea Serbiei este de a menține stabilitatea in regiune, deoarece toate masurile economice luate nu vor da rezultate fara menținerea stabilitații regionale, și a criticat unele țari care santajeaza Belgradul cu Kosovo.

În discursul sau de la Forumul European Wachau din Austria, prim-ministrul sarb a avertizat ca in privinta stabilitații regionale sunt multe semnale ingrijoratoare, respectiv, evenimente care sunt o problema mult mai mare decat cea dintre sarbi și albanezi.

Cu toate acestea, a spus el, Serbia continua sa fie șantajata cu Kosovo. Procesul de analizare a progreselor facute de Serbia este finalizat, dar inca nu este deschis niciun singur capitol in negocierile cu UE, deoarece unele țari din Europa așteapta sa fie finalizate unele lucruri referitoare la Kosovo, a remarcat Vučić.

El subliniat ca si dupa Tratatul de la Bruxelles in dialogul cu Pristina au fost semnate o serie de acorduri, citand ca exemplu acordul privind justitia, care, a afirmat el, a fost mai dificil pentru Serbia decat Acordul de la Bruxelles.

"Sunt deosebit de preocupat de un singur lucru, și anume stabilitatea regionala, in care Serbia a investit foarte mult", a declarat primul-ministru. În sprijinul celor sustinute, el a amintit ca recent, in Macedonia, la șapte ore distanta de Serbia, au fost ucise 28 de persoane, și a menționat ca ar dori sa vada mai multa stabilitate in Bosnia și Herțegovina. "Acestea sunt probleme mai mari dect relatiile intre sarbi și albanezi, deși aceasta relație este foarte complexa și nu este ușor de definit și de rezolvat toate problemele", a conchis Vučić.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.