Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia anunţă că va trata pe bază de reciprocitate mandatele de arestare emise de alte state

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Serbia va apela la principiul reciprocităţii în evaluarea mandatelor de arestare emise de alte state în cazul unor suspecţi aflaţi pe teritoriul său şi va acţiona la fel cum statele în cauză gestionează mandatele de arestare emise de Belgrad, a anunţat vineri ministrul sârb al Justiţiei, potrivit agenţiei Tanjug.

Anunţul survine pe fondul disputei dintre Serbia şi Franţa cu privire la situaţia fostului premier kosovar Ramus Haradinaj. El a fost arestat în Franţa, în data de 4 ianuarie, în baza unui mandat emis de Serbia. Autorităţile de la Belgrad îl acuză de crime de război. Joi, un tribunal francez a decis ca Haradinaj - comandant al unei grupări de gherilă în timpul războiului din Kosovo din 1998-1999 - să fie pus în libertate, cu condiţia să rămână în Franţa în aşteptarea unei examinări a cererii de extrădare formulate de către Serbia, conform Agerpres.

La finalul unei reuniuni guvernamentale de urgenţă, ministrul sârb al Justiţiei, Nela Kuburovic, a dat de înţeles că Serbia va răspunde cu aceeaşi monedă în cazurile ce vor implica suspecţi căutaţi de autorităţile franceze. "Dacă cererea de extrădare va fi respinsă, Serbia va trata în acelaşi mod solicitările similare formulate de Franţa", a declarat Kuburovic. Întrebată dacă decizia înseamnă că Serbia nu va aresta suspecţi de terorism în baza unor mandate de arestare emise de Franţa, Nela Kuburovic a spus: "Depinde de la caz la caz. Nu înseamnă că suspecţii nu vor mai fi reţinuţi, ci că următoarele demersuri vor fi pe bază de reciprocitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.