Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia – condiţii meteo nefavorabile în perioada 9-11 ianuarie 2017

frig

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Serbiei că autorităţile locale au emis o avertizare privind prelungirea condiţiilor meteorologice nefavorabile pentru intervalul 9-11 ianuarie 2017. Conform prognozei Serviciului de Meteorologie şi Hidrologie al Republicii Serbia, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Serbiei, dar vor avea caracter intensiv în sud, sud-vest şi sud-estul R. Serbia. În această perioadă sunt prognozate temperaturi foarte scăzute, ce se vor situa în jurul valorii de -20 grade Celsius.

Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistență şoferilor o echipare adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Conducătorii auto şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor şi a vremii de pe paginile de Internet a Agenţiei Publice Drumurile Serbiei la adresa web: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izve%C5%A1taj-zimske-slu%C5%BEbe şi a Serviciului de Meteorologie şi Hidrologie al R. Serbia: http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php.

Citește și: Bosnia stă pe un butoi de pulbere. Sârbii SFIDEAZĂ autorităţile de la Sarajevo

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Belgrad +38113670362. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425 .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.