Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia închide imensa groapă de gunoi de la Vinca, cea mai mare din Europa

gunoi groapa de gunoi Glina

Serbia a închis imensa groapă de gunoi de la Vinca, la aproape trei săptămâni după ce un incendiu declanşat acolo a învăluit cu un fum usturător capitala Belgrad, a anunţat joi ministrul sârb al mediului, Irena Vujovic, transmite Reuters.

Groapa de gunoi Vinca, situată la aproximativ 17 kilometri de Belgrad în apropierea Dunării şi care există de circa 40 de ani este cea mai mare groapă de gunoi ne-administrată care a mai rămas în Europa.

Acolo sunt depozitate zilnic circa 1.500 de tone de deşeuri menajere şi circa 3.000 de tone de deşeuri din construcţii. Din cauza descompunerii şi a tratării defectuoase a deşeurilor, în acel loc se produc frecvent incendii care emit fum dens, scrie Agerpres.ro.

Conform autorităţilor sanitare sârbe, groapa de gunoi de la Vinca a eliberat până în prezent în atmosferă patru miliarde de metri cubi de metan.

Serbia a început în anul 2019 să construiască împreună cu consorţiul franco-japonez Suez-Itochu un nou depozit de deşeuri, un incinerator şi o uzină de producere a energiei din deşeuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.