Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia pregătește o nouă strategie de dezvoltare a energiei: se va concentra pe lansarea pe piața hidrogenului

easac.eu
hidrogen

Ministerul Minelor și Energiei din Serbia pregătește o nouă „Strategie de dezvoltare a energiei” și „Planul integrat pentru energie și climă”, în care hidrogenul va fi inclus în ambele documente pentru prima dată, Rade Mrdak, consilier al Ministerului Minelor și Energiei din Serbia pentru Surse de energie regenerabilă, a declarat miercuri (13 martie), scrie ceenergynews.com.

„Legea privind utilizarea surselor regenerabile de energie a avut deja în vedere baza introducerii primelor stimulente pentru utilizarea hidrogenului regenerabil și credem că în curând vom veni cu prima propunere de reglementări privind stimulentele pentru hidrogen. Aceștia sunt pași mici, dar semnificativi, care ar trebui să creeze condiții pentru o dezvoltare mai intensă a sectorului hidrogenului în Serbia”, a spus Mrdak.

„Accentul nostru în perioada următoare va fi să proiectăm un sistem de stimulare și să lansăm piața hidrogenului în Serbia, dar și să luăm în considerare posibilitatea de a stabili o cooperare regională în acest domeniu”, a subliniat Mrdak.

Mrdak a menționat că guvernul sârb a încheiat un memorandum de înțelegere cu compania energetică chineză Fengling pentru a dezvolta o centrală de hidrogen din centrale solare și eoliene cu o capacitate de până la 30.000 de tone de hidrogen pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.