Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia se predă Rusiei. Aleksandar Vucic: 'Începem să negociem din 10 mai'

Radu Pop
Agerpres - Reuters
Aleksandar Vucic

Discuţiile dintre Belgrad şi Moscova privind un nou contract pe termen lung pentru furnizarea de gaze și petrol vor începe în zilele următoare, a declarat joi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, adresându-se jurnaliştilor, la Berlin, după o întâlnire cu ministrul german de externe Annalena Baerbock, relatează agenția de presă Tass.

„Despre ce diversificare vorbim? Abia peste doi ani vom obține [interconectorul] finalizat, posibilitatea ca ceva să fie furnizat Serbiei de undeva, dar întrebarea este ce va fi furnizat, construim interconectorul bulgar din partea noastră. Bulgarii vor anunța licitația doar în zilele următoare, după care va dura cel puțin 300 de zile pentru a o construi”, a afirmat liderul sârb..

„Germania depinde de gazul rusesc cu 55%, în timp ce noi – cu 100% ca multe alte țări. Resursele energetice devin o problemă uriașă pentru noi, suntem pe cale să începem să negociem prețul gazului și orice altceva cu rușii, după 10 mai”, a adăugat Vucic, adăugând că petrolul rusesc a reprezentat peste 60% din importurile de țiței ale republicii în ultima lună.

Anterior, liderul sârb a spus că economia țării depinde în totalitate de gazul rusesc, motiv pentru care Belgradul speră să obțină un preț bun la viitoarele discuții privind gazul cu Moscova. El a mai subliniat că Belgradul nu are alternativă la gazele naturale din Rusia. Odată cu expirarea acordului pe termen lung privind aprovizionarea cu hidrocarburi rusești la 31 mai 2022, republica dorea să semneze un nou contract pe termen lung, a menționat Vucic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.