Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov a anunţat care sunt consecințele extinderii NATO

News.ro
Serghei Lavrov

Extinderea nemărginită a NATO, inclusiv admiterea țărilor anterior neutre în cadrul Alianței Nord-Atlantice, subminează posibilitatea demarării unor discuții ulterioare cu privire la securitatea europeană, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o conferință de presă, după convorbirile purtate cu ministrul de externe din Belarus, Serghei Aleinik, notează Interfax, potrivit Rador.

"Extinderea nemărginită a NATO nu numai spre est, ci și spre nord și în alte zone geografice subminează perspectiva unei discuţii fireşti viitoare despre securitatea europeană'', a susţinut el. Potrivit ministrului rus, "odată cu aderarea Finlandei și a Suediei la NATO, care se pare că în curând își vor dobândi calitatea de membru NATO, și cu renunţarea practic a Elveției la statutul său neutru, /se/ reduce acea zonă a Europei care promovează neutralitatea politică şi militară". Anterior, aceste țări "au creat un spațiu pentru găsirea unui echilibru de interese, compromisuri între partea din Europa a NATO și, să zicem, cu Uniunea Rusia-Belarus și Organizația Tratatului de Securitate Colectivă", a amintit ministrul rus de externe.

"Odată cu preluarea de către NATO a aproape tuturor statelor neutre, iar noi, din păcate, asistăm la acest proces, posibilitatea unei politici atât de constructive pe continent cu rolul proactiv al statelor «neutre», această posibilitate, de fapt, dispare. Acest fapt este trist", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.