Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov a bătut 'cu pumnul în masă' la Munchen! Acuzații explozive la adresa NATO, SUA și UE: 'Rusia a fost tratata ca un elev în anii 1990'

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat NATO, SUA şi Uniunea Europeană de propagandă antirusească, ceea ce a dus la "paralizie" în contactele reciproce şi a cerut Occidentului să arate mai mult respect faţă de Rusia, relatează dpa.

Vorbind în a doua zi a Conferinţei de securitate de la Munchen, care s-a deschis vineri pentru trei zile în capitala bavareză, Lavrov a spus că Rusia a fost tratata ca un elev în anii 1990, în timp ce astăzi se discută despre o "ameninţare rusă".

Citește și: ALERTĂ - Statele Unite AMENINȚĂ Siria cu intervenția ÎN FORȚĂ: 'Să se aştepte la un atac din partea SUA'

Influenţa crescândă a Rusiei este tratată într-un context negativ, în timp ce Moscova doreşte sa fie un partener de încredere, potrivit şefului diplomaţiei ruse. "Suntem pregătiţi să intrăm într-un dialog deschis, caracterizat prin respect", a adăugat el, conform Agerpres.

Serghei Lavrov, ministru de externe încă din 2004, a lansat un apel la o cooperare mai mare cu UE pentru rezolvarea conflictelor internaţionale, precum cele din Orientul Mijlociu.

"Ne-ar place să avem o Uniune Europeană predictibilă şi puternică, dat fiindcă este un actor responsabil pe arena politică internaţională", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.