Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov acuză membrii vestici ai OSCE de atitudine arogantă

fox news
Serghei Lavrov

Ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a afirmat că membrii vestici ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) împiedică organizaţia să funcţioneze ca un tot întreg, informează joi dpa potrivit Agerpres.

"Piatra de poticnire rămâne refuzul ţărilor vestice de a abandona abordările de confruntare şi atitudinea arogantă faţă de interesele legitime ale altor state, (abordări) ce decurg din sentimentul privind propria lor 'exclusivitate'", a subliniat Serghei Lavrov într-un comunicat adresat OSCE.

Statele membre ale OSCE "trebuie să demonstreze voinţă politică pentru compromis şi cooperare bazată pe egalitate şi respect reciproc", a adăugat Lavrov, fără a acuza vreo ţară concretă.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Din OSCE fac parte 57 de ţări, inclusiv SUA, Rusia, Turcia şi toate statele europene. Organizaţia este unul din puţinele cadre de dialog între Occident şi statele din fosta zonă de influenţă sovietică.

Într-un interviu acordat în noiembrie AFP, şefa diplomaţiei suedeze, Ann Linde, a declarat că Suedia, care va prelua de la 1 ianuarie preşedinţia OSCE, a declarat că vrea să menţină "o relaţie constructivă" cu omologii săi rus şi turc, dar că este important să fie reamintit că "forţa militară nu poate rezolva niciodată un conflict", iar Rusia şi Turcia trebuie "să adere la cadrul de securitate european". Ea a subliniat că OSCE nu acceptă anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.