Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov acuză Occidentul de rasism: Ambiţiile ţărilor de a-şi rezolva problemele în detrimentul altora nu au dat niciodată roade

ZF
Serghei Lavrov

Ordinea bazătă pe rguli impusă de Occident prevede o divizare rasistă a lumii, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Într-o adresă video la cel de-al cincilea Forum Global al Tinerilor Diplomați, Lavrov a reiterat aderarea Rusiei la principiile de bază ale Cartei ONU și a spus că țara sa a sprijinit în mod constant diversitatea culturală a popoarelor și dreptul lor de a-și determina propria cale, notează agenția TASS.

„Respingem categoric „ordinea bazată pe reguli” neocolonială impusă de Occidentul condus de SUA”, a subliniat principalul diplomat al Rusiei. „Acest ordin prevede o împărțire rasistă a lumii într-un grup privilegiat de țări care a priori au dreptul la orice acțiune și restul lumii, obligate să urmeze urmele acestui „miliard de aur” și să le servească interesele.” În acest sens, Moscova a extins și aprofundat „cooperarea fructuoasă cu majoritatea covârșitoare a membrilor comunității globale, care reprezintă mai mult de 80% din populația planetei”, a spus Lavrov.

El s-a referit la CSTO, EAEU, CSI, BRICS, SCO și alte alianțe și a spus că dialogul ar trebui intensificat. Ambiţiile ţărilor individuale de a-şi rezolva problemele în detrimentul altora nu au dat niciodată roade, a avertizat ministrul rus de externe, iar aceste „politici distructive” sunt sortite eşecului astăzi, a adăugat el. Potrivit lui Lavrov, jucători puternici și independenți din Asia, Orientul Mijlociu, America Latină și Africa au urmat în ultimul timp o politică externă orientată la nivel național și aceștia au obținut rezultate impresionante în diverse sfere. „Deci, în prezent există o multipolaritate obiectivă, iar această realitate geopolitică nu poate fi ignorată”, a conchis Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.