Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov anunță ruperea Rusiei de Occident: trebuie să cultivăm relațiile cu China

ZF
Serghei Lavrov

"Poziţia dictatorială" a Occidentului împotriva Rusiei accelerează dezvoltarea legăturilor economice ale Moscovei cu China, potrivit ministrului rus de Externe Sergei Lavrov, scrie dpa.

Moscova va depinde doar de ea însăşi şi pe acele state care "şi-au dovedit" încrederea, a spus Lavrov agenţiilor de presă de stat RIA şi TASS.

"Dacă ei (Occidentul) vor să ofere ceva în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu", a spus Lavrov, potrivit unei transcrieri apărute pe site-ul ministerului rus de externe, potrivit Reuters.

Lavrov a spus că viitorul se află în regiunea Eurasia şi a numit India şi Iranul ca parteneri importanţi alături de China.

"Acum, că Occidentul a luat o 'poziţie a dictatorului', legăturile noastre economice cu China vor creşte chiar mai rapid", a spus Lavrov."Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o şansă de a dezvolta estul îndepărtat şi estul Siberiei", a adăugat el.

China are tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor "care nu sunt în niciun fel inferioare Occidentului. Un acord bun în acest domeniu va asigura beneficii reciproce".

Serghei Lavrov a spus că Rusia se va baza "doar pe ea însăşi şi pe ţările care s-au dovedit a fi de încredere şi care nu dansează cum le cântă alţii. Dacă ţările occidentale îşi schimbă viziunea şi propune o formă de cooperare, atunci vom putem lua o hotărâre".

El a spus că Moscova "se va gândi serios" dacă trebuie să se reia relaţiile cu Occidentul.

UE, SUA şi ţările occidentale au impus sancţiuni Rusiei ca răspuns la invazia sa din Ucraina care a început în urmă cu trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.