Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov avertizează: Problema actelor de sabotaj care au avariat Nord Stream nu este închisă

captură facebook
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov a avertizat joi că problema actelor de sabotaj de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2 (în septembrie 2022) "nu este închisă", în pofida refuzului Consiliului de Securitate de a iniţia o investigaţie internaţională pe această temă, relatează EFE şi Kommersant, potrivit Agerpres.

"Nu trebuie să ne facem iluzii cu privire la onestitatea Occidentului în ceea ce priveşte investigarea unor incidente de care este direct vinovat", a declarat ministrul rus de externe în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său nicaraguan Denis Moncada, cu ocazia vizitei acestuia din urmă la Moscova.

Lavrov a afirmat că cei responsabili de sabotaj "nu vor putea să se sustragă de la răspundere".

Referitor la decizia ţărilor care s-au opus unei anchete internaţionale în acest caz, ministrul rus a spus că acestea şi-au explicat refuzul prin "caracterul impecabil al investigaţiilor în cerc restrâns".

Eforturile Rusiei vor fi de acum îndreptate ca această problemă să nu fie dată uitării, a spus el, adăugând: "Este ceea ce vom face cu meticulozitate, subiectul este departe de a fi închis".

Consiliul de Securitate al ONU a respins săptămâna aceasta o propunere înaintată de Rusia şi China prin care cele două state cereau Naţiunilor Unite să creeze o comisie independentă pentru a investiga sabotajele la cele două conducte ruseşti pe sub Marea Baltică şi pentru a-i identifica pe cei responsabili şi pe complicii lor.

Rusia a fost susţinută doar de China şi Brazilia, în timp ce celelalte 12 state membre ale Consiliului de Securitate s-au abţinut, lipsind astfel nouă voturi necesare pentru ca textul să fie adoptat.

Sabotajele fac în prezent obiectul unor anchete în Germania, Danemarca şi Suedia, a căror fiabilitate a fost pusă la îndoială în mod repetat de Rusia, notează EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.